Кореспонденція з професором Миколою Мушинкою

C:\Users\Acer\Desktop\маленький узор.jpeg

Пряшів, 26 квітня 2015 року

Вельмишановні дами та панове!

До Вас звертається Олесь Мушинка, син проф. Миколи Івановича Мушинки, д-ра філол. наук, закордонного члена НАН України.

Батько 20 лютого 2016 року відзначить 80 років від дня народження. До цього ювілею хочемо зробити для нього сюрприз – вручити книжку його життєвих спогадів про пройдений життєвий шлях «У всякого своя доля…», що її написав на онові численних розмов з батьком, готує до друку його друг Ярослав Шуркала.

В адресній книжці батька є адреси кількох сотень людей з багатьох країн світу. Біля півсотні з них поставлено знак оклику. Це люди, з якими він утримував інтенсивні стосунки і яких він особливо поважає. Серед них є Ваше ім’я та адреса.

Я був би радий, якби ви до книжечки прислали невелике вітання – не більше 1500 знаків зі своєю фотографією. Залишимо на Ваш розсуд, чи це буде спогад про зустріч з ювіляром, оцінка його характеру та роботи, якась подія або праця, що Вам запам’яталася. На нашу думку це мало би бути те, що Ви хотіли сказати йому при потиску руки, коли за Вами стоїть черга інших поздоровників.

Якщо Ви приймете мою пропозицію, своє вітальне слово надіслати до 15 червня 2015 р. електронною або класичною поштою. У вітанні наведіть свої титули, місце роботи та посаду.

З повагою, д-р Олександр Мушинка

Контакт:alexander.musinka@gmail.com

Hlavná 16, Vel’kỳ Sariš 08221, Slovakia

Картинки по запросу візерунки рамки

ВІТАЛЬНІ ЛИСТІВКИ

Картинки по запросу візерунки рамки

Пряшів, 7.5.99.

Милі Тетяно і Лайоше!

Щиро дякуємо Вам за прекрасні фотографії, які стануть значним збагаченням Вашої книжки. На жаль, Магда на комп’ютері нажала не ту кнопку і цілий набір книжки знищила. Тепер пише все наново. Я щойно повернувся з Ужгорода, де був пару днів на конференції. Роботи дуже багато. Не встигаємо. Та «Стежку від воріт» видамо, бо вона на те заслуговує.

З привітом,

Мушинки

C:\Users\Acer\Desktop\маленький узор.jpeg

Пряшів, 13.6.99.

Дорогі друзі, Тетяно й Лайошу!

Нарешті в мене не руках верстка «Стежки». В рукописі я не робив ніяких змін, тому його не висилаю на Ваш розсуд. А от вступну статтю висилаю на Ваш розсуд. Нехай Сашко Вам прочитає, а Ви виправте, що треба і виправлений рукопис мені поверніть. Не хотів би я, щоб там щось було не так. Був би Вам вдячний і за доповнення: що би Ви хотіли, аби там було. З Ваших фотографій я підібрав для першої частини штук 12. Пару фотографій (з пізнішого періоду) дам до вступу.

Мала б це бути дуже гарна книжечка. Сьогодні я їду на конференцію у Братиславу, повернусь на свято української культури у Свиднику і зараз же іду, в понеділок, у Прагу на пару днів. Дуже поспішаю.

«Стежку» я прочитав вже кілька разів. Часто читаю вірші Тані. Всі ми ними захоплені. На жаль, тираж книжки буде невеликий – 500 прим. З них – 400 віддамо Вам. Цілуємо.

Микола й Магда

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

1 × 1 =

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.