Тексти листів та листівок від Миколи Мушинки до Тетяни Фролової та Лайоша Молнара


Пряшів, 23 вересня 2002 рік.
Дорогі наші друзі!
І як же Ви встигаєте тішити нас (І наших внуків) все новими і новими книжками. Одна одної краща! Сьогодні ми дістали 21 примірник Святого Миколая. Ми вже прочитали. Чудова! Внучатам дамо аж на Миколая. Вже тепер тішимося, як Юрась зрадіє, що він є героєм першого оповідання. Спасибі Вам велике!
Мушинки і Мушинчата.

Шлемо Вам щирий привіт від «самого синего в мире» Чорного моря, куди ми приїхали зігріти старечі кості та відпочити від роботи. Почуваємо себе дуже добре -переживаємо запізненні медові тижні.
А як Ваші літературні успіхи! Наступна книжечка вже вийшла?
Микола, Магда.
Алушта проїздом 3 серпня 2000 рік.


Дорога пані Тетяно, Лайоше та родино!
Щиро вітаємо Вас з Великоднем, і бажаємо Вам усім весняного сонечка, сил та здоров’я. Ми раді, що Ваша сім’я розрослася. Так воно має бути за законами природи: «Любіться і множтеся!»
Чи одержали Ви мою рецензію? Я 18 квітня виступатиму з ВР України при обговоренні закону про закордонного українця. На жаль, не можу довше затриматися, бо на Великдень хочу бути дома, а він – через день (ми святкуємо по-новому стилю). До Львова приїду 5 червня.
Всі Ваші книжки ми прочитали. Вони чудові! Аж не віриться, що таку інтимну лірику могла написати бабуся! І пощастило ж Лайошу, що така молода жінка дісталася йому! ( У нас кажуть: «Стара, але яра!» – І моя така, хоч віршів не пише).
Христос воскрес!
Мушинки

Пряшів, 15.7.2003
Дорога пані Тетяно і пане Лайошу!
Ви мене знов шокували появою книжки, яка є для мене приємною несподіванкою, зокрема тому, що йдеться про книжку, герої якої є наш спільний друг. Михайло Баран. його ми знаємо не лише з концертів в Україні, але й нас, у Пряшеві. Знаємо і пані Софію, та синів-соколів, що пішли слідами батька.
Я теж недавно видав книжку «Голоси предків – звукові записи фольклору Закарпаття з 1929 до 1935 років». Додатком до книжки є компакт-диск із зразками 143 пісень, чудової музики: 3 год 39 хвилин та ще там якісь секунди. Правда, все це можете прослухати за допомогою комп’ютера, а на звичайному репродукторі можете прослухати 30 зразків.
Поки що висилаємо Вам компакт-диск. Наступного місяця виберемося в Україну і вишлемо Вам книжку (щоб зекономити кошти на пересилання за кордон). Поки що прийміть від нас цей скромний подарунок і напишіть чи дійшов він до Вас.
Цілуємо!

Листівка із Великоднем. 05.2004
Дорогі наші друзі!
Щиро вітаємо Вас зі святом Весни – Великоднем. Ми його будемо відзначати у рідному Курові, де і у попередні роки будемо святкувати паску. Позаминулого тижня ми з Магдою здійснили подорож по Чехії: Остров’я, Брно, Прага. Зустрічі з сином, зустрічі, концерти. Коли виберемося до Львова – не знаємо. Дякуємо за чудові книжки казок – радість внукам.
Мушинки.

Ужгород, 4.11.2005
Дорогі наші Таня і Лайошу!
Щиро дякуємо за прекрасний подарунок 20 прим. Вашої останньої книжки -цілої торби казок! Та ще яких! Читаєш, смієшся і заплачеш, бо казки прекрасні.
Висилаємо Вам свою найновішу книжку, яка родилася дуже довго. Я радий її появі в Україні.
З привітом, Микола і Магда Мушинки.

Наші дорогенькі!
Щиро вітаємо Вас з Різдвом та Новим Роком, в якому бажаємо вам усіх гараздів. Аби моглося і хотілося… писати нові книжки, такі прекрасні, які і попередні. Щоб бандура Лайоша дзвеніла і людей веселила, а вірші й оповідання Тані до сліз зворушували, панів і дам, і нас, селян. Христос рождається!
Мушинки

 


Вітальна листівка із Великоднем. 24. 2007 сім’я Мушинків
P.S. ми 18 квітня будемо у Львові на святкуванні 130-ліття Степана Рудницького, звідти їдемо до Тернополя на святкування Станіслава і Софії Дністрянських. Веземо туди їх архіви й меморіальні речі. 22 квітня знову будемо у Львові на презентації збірника на пошану Гошевського. Хочемо зустрітися з Вами.
Христос воскрес!


Щиро вітаємо Тебе, Лайоша, синів, невісток внучат з Різдвом, а до Нового Року бажаємо міцного здоров’я, сил та натхнення для творчої роботи, а теж – нових книжок, таких чудових – як дотеперішні.
Христос рождається!
Мушинки і Мушинчата
25 грудня 2015 рік.

 

 

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

4 × 2 =

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.