Переписка Тетяни Фролової

Добрий день.

Печерні люди!»

Дайте мебу свого серця,

І нехай вам світло буде

Та на гаразди ведеться.

При згадайте, пом’яніте.

І про мене, Божі люди,

«себто, капосні -кохані.

Бо не збулос чекання…

Щож, чекатиму я ще

З сонцем, вітром чи дощем

Щоб відчути в серці щем.

Будьте дужі, небайдужі,

Хай вам сняться сині рожі…

 

Нажаль цей рік не дав душі дарунків. Лише в поштових ящиках, пакунках… а вчора подруга з Рівного цілу «Кравчучку» набебекала.

А в мене лиш мізер здоров’я, натхнення… два десятки привітів сєгорила, треба ще… та і ті адресувати можна конвертувати… у мене й це-проблема…

 

Ну, та годі. Ласкавих вам свят!

Чекатиму в новенькім…

 

Телефон 4 53 45 ваша Ліна.25 грудня 2001 року.

 

 

 

Здрастуйте шановна Тетяно Іллівно! Вже пізній вечір, а я досі під враженням від нашої розмови. Надсилаю вам два примірника віршів. Один віддайте, будь ласка, Красюку разом з листом, а другий, залиште собі на згадку. У Красюковім листі від хвилювання такі дві помилки дурні зробила, аж прикро, але переписувати не можу, папіру немає.

До побачення Людмила

 

Дорога пані Тетяно!

Отримала Ваш чудовий «Солоспів». Дякую за насолоду від знайомства з Вашою поезією. З часом (як тільки залагодяться побутові справи) спробую написати невелику рецензію. А поки що щиро вітаю поетесу Тетяну Фролову з третьою ластівкою. Якщо одна ластівка весну провіщає, то три – це вже справжнє літо. Тож, даруй Вам, Боже, тепла, сонця і щастя.

На жаль, нічого не можу поки що надіслати Вам у віддарунок. Але сподіваюся, що моя нова книжка таки побачить світ.

З найщирішою повагою, Світлана Антонидин

.

 

шановний добродію!

Надсилаю Вам ту скромну книжечку спогадів про Юрія Даниліва -■засновника капели бандуристів “Карпати”. Прочитайт« самі і зробіть так, щоб ще хтось її прочитав. Юрій Данилів заслуговує того, щоб про нього знали якомога більше людей. Авторка просить вибачення‘за мож­ливі редакційні і авторські огріхи. Просить вибачення і в тому випад­ку, якщо книжка випадково потрапила не за своїм призначенням, до тих, хто байдужий до кобарського мистецтва.

Авторка книжки буде рада, якщо хтось з вас їй напише про своє враження і висловить свої зауваження.

Наша адреса:

79038, м.Львів-38 вул.медодової печери, 27, кв.29 тел. 0322    -71-94-78

Фроловій Тетяні

 

Шановна п. Тетяна!

Від Харківського кобзарського цеху прийміть найщиріші вітання і глибоку вдячність за надіслані книжки «Слід Сінгалевича».

Ваша праця дістала високу оцінку в музичних українських колах Харкова і стала окрасою кількох забав, присвячених традиційній культурі.

Всі надіслані примірники розміщені під нашим контролем в бібліотеки міста ( в т. ч. бібліотеку кобзарського цеху).

Незважаючи на прискіпливе вивчення спогадів – зауваження від фахівців книжечка не засмучувала, натомість стала вагомим джерелом інформації для харківських спеціалістів, студентів і викладачів про діячів бандурницької справи Західної України (брак якої досить відчутний).

Ще раз прийміть подяку від кобзарського цеху і харківської громади! З щирою подякою Косак Черенський.

1 березня 2000 р., м. Харків.

 

 

16.4.2000.

Добридень, вельмишановна пані Тетяно!

Пише Вам великий грішник з Рівного Грицай Анатолій, якому Ви у свій час люб’язно надіслали кілька книжечок про Ю.Даниліва. Ради Бога, вибачте за таке довжелезне мовчання. Заїдає якась житейська суєта. Отож, коротко, хоч тепер (сьогодні я собі сказав: годі і далі відтягать відповідь – нема куди) про все по порядку.

  1. Ваш дарунок, як Ви зрозуміли я одержав;
  2. Щиро вдячний за нього і відразу заспокою Вас: він попав у належні руки.
  3. Вітаю Вас з Вашою працею. Я – ваш однодумець. Нам усім треба берегти пам’ять про усіх діячів кобзарства. Хто ж то зробить, як не ми самі?

 

 

Шановна пані Тетяно!

Щиро вдячні Вам за Вашу працю на увічнення світлої пам’яті Юрія Даниліва! Своєю книжечкою Ви принесли шану не тільки йому одному, а всім тим, хто згадується у Ваших спогадах, хто так чи інакше прислужився до великої справи, – відродження мистецтва бандуристів-кобзарів. До нас, Ваш твір попав за адресою, бо кобзарська школа в с. Стрітівка збирає по крупиночці відомості про всіх лицарів кобзи-бандури, хочемо відродити славне мистецтво, яке нуртує у надрах українського народу, яке складає невмирущу душу нашої рідної України.

Складаємо і Вам, люба пані Тетяно, шану за доробок Ваш, за доброту і сердечність, за прагнення увіковічнити сліди праці щедрих душ, самовідданість і жертовність для справи відродження національної культури, мистецтва рідної пісні.

Якби Ви були такі добрі, та допомогли з кожними матеріалами, репертуар капели «Карпати» заспівала б капела Стрітівської кобзарської школи, несучи далі славу тих, хто вклав своє життя у цю справу. Знаю, що це нелегко, бо інші керівники, інші музики там зараз. Але, можливо, Вам буде змога, то надішліть нам хоч трохи нот (розкладки для ансамблю бандуристів) пісень із репертуару капели «Карпати».

Ще раз дякуємо за поповнення нашої бібліотеки книжкою про кобзарів-бандуристів. Наша адреса: 09212, Київська область, Кагарницький район, с. Стрітівська, кобзарська школа.

З повагою, заст. директора Антоніна Литвин, 273-71-295

П.С. Директор нашої школи Іванова Галина Михайлівна, 273-71-238. Наставник школи – Литвин Василь Степанович, бандурист-кобзар, ініціатор створення школи.

 

 

«14.02.2000. м.Суми.

Вельмишановна пані Тетяно!

Глибоко вдячний вам за книжечку про Юрія Даниліва. Радий, що взялися до такої праці, адже у тих спогадах зафіксовано те, що не зафіксовано ніде. Отже, з часом про Юрія Даниліва могли б залишитися лише принагідні згадки, а потім і зовсім щезнув би слід про нього. Ви ж врятували від забуття пам’ять про нього, висока вам за те честь і шана.

Можете не хвилюватися, книжечка потрапить до надійних рук, насамперед до університетської бібліотеки, а відтак до студентів та викладачів філологічного та музично-педагогічного факультетів, надішлю кілька примірників і до Австралії, де маю знайомих.

Досилаю і вам у дарунок видану мною книжечку про Єгора Мовчана.

Хай вам щастить у праці.

З повагою Мошик».

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

2 × 3 =

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.